De vereniging

Het Koninklijk Harmoniegezelschap 'Oefening Baart Kunst' is opgericht op 1 november 1906. In 1948 ontving het uit naam van de vm. burgemeester van Zeist, dhr. Korthals Altes, het predikaat Koninklijk.

De vereniging heeft een rijke muzikale traditie en groeide in de jaren '70 en '80 uit tot de grootste muziekvereniging van Zeist met een harmonieorkest, leerlingenorkest, 2 majoretten-peletons, een trompetterkorps (later drum- en lyraband) en een jeugddrumdband. Gedurende 5 jaar heeft de vereniging ook een eigen bigband gehad (The Woodchapel Bigband). O.B.K. Zeist bestaat nu uit een harmonieorkest van ruim 70 leden met als dirigent Arnold Span. Hij volgde in oktober 2013 Gert Buitenhuis op die 40 jaar de muzikale leiding in handen had van de vereniging.

Na vele omzwervingen in Zeist (o.a. Slotlaan, Lorentzlaan en Dalweg) zetelt de vereniging sinds 1986 in de Boskapel, het vm. koetshuis van landgoed Pavia aan de Laan van Beek en Royen te Zeist.

De vereniging is aangesloten bij de KNMO en de lokale podium-belangenorganisatie FAP.