Boskapel

In 1850 verscheen de buitenplaats Pavia, waarbij de huidige Boskapel als Koetshuis dienst deed. Landgoed Pavia werd aangelegd door Albert Voomberg die dit als kado overhandigde aan zijn dochter die ging trouwen van mr. M. Pauw van Wieldrecht. De naam Pavia is waarschijnlijk afgeleid van de achternaam Pauw, in het latijn Pavo. De indeling van het Koetshuis bestond uit een stal met 5 ruiven, een trap naar zolder, een pomp, een garage en een grote ruimte voor de koetsen.

In 1939 kwam er een scheiding van het landgoed Pavia. wat er in de oorlogsjaren met het Koetshuis gebeurd is is onbekend. Op 22 februari 1946 werd het Koetshuis gekocht door de Kerkgenootschap van de Ned. Hervormde Gemeente Zeist, die het Koetshuis omdoopte tot Boskapel.

In 1976 volgde er een restauratie: de staldeuren werden weggehaald, er kwam een pastorie (huidige O.B.K. bestuurskamer) en er werd een soort voorportaal gebouwd als ingang van de kerk.

Vanaf 1979 heeft de Stg. Boskapelwerkgemeenschap er tot 1984 in gezeten. Tussentijds heeft de kunstenaarsvereniging 'De Toets' nog een aantal jaren in de Boskapel gewerkt, maar vanaf 1986 is O.B.K. de trotse eigenaar van dit fantastisch gelegen repetitielokaal, waar alle concerten op en top voorbereid kunnen worden.

De Boskapel is gelegen aan de Laan van Beek en Royen 46 te Zeist