Dirigent Gert Buitenhuis

Dirigent Gert Buitenhuis

De muzikale carrière van Gert Buitenhuis (geboren op 5 september 1943) begon bij de Zeister muziekvereniging Voorwaarts. Gert bleek een groot muzikaal talent te zijn waardoor een studie aan het conservatorium niet meer dan logisch was. Hij behaalde cum laude de diploma’s klarinet, piano en slagwerk. Op 18-jarige leeftijd ging Gert deel uitmaken van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daar bleef hij ruim 30 jaar waarvan de laatste 10 jaar als directeur/dirigent.

Vanaf april 1973 t/m september 2013 had Gert Buitenhuis de muzikale leiding van O.B.K. in handen. Dit leidde tot prachtige resultaten op concoursen en succesvolle concerten in Zeist en daarbuiten met topsolisten uit binnen- en buitenland. In verband met zijn 25-jarig jubileum bij O.B.K. ontving Gert in 1998 voor al zijn inspanningen op cultureel gebied het Zeister waarderingssymbool 'Ot en Sien'. Reeds in 1995 werd Gert koninklijk onderscheiden: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.
Op woensdag 15 juli 2009 ontving Gert de Nederlandse Blaasmuziekprijs. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Wereld Muziek Concours en de Bond van Orkestdirigenten i.s.m. Kunstfactor. De prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in de ontwikkeling en vernieuwing van de Nederlandse blaasmuziek.
O.B.K. heeft Gert bij zijn afscheid benoemd tot Eredirigent aangezien hij zich 40 jaar met hart en ziel heeft ingezet voor de vereniging en ontving hij bij zijn afscheidsconcert de Zeister Erepenning.

Gert houdt zich ook na zijn afscheid bij O.B.K. nog met vele muzikale zaken bezig. Hij verzorgt regelmatig gastdirecties en workshops/masterclasses in binnen- en buitenland. Tevens is hij vaak te vinden achter de jurytafel bij concoursen (o.a. het Wereld Muziekconcours te Kerkrade). In 1990 startte Gert samen met zijn dochter de internationale bladmuziekuitgeverij ‘Mythen Hollanda’ die werken van hem en andere componisten/arrangeurs uitgeeft.

Begunstigers

banner manschot banner vanbeek 1 banner borgers banner bruinvision banner runningzeist banner biketotaal banner veldhoven banner vanrhijn banner tongeren banner muziekwinkel banner oudlondon banner jagershuys banner vantellingen banner witteven banner vanveluw banner margrite bloembinders banner makelaarpas banner vanwees

Wilt u ons ook steunen? Lees aub verder.

Aanmelden O.B.K. Nieuwsbrief

captcha