Orkest

Orkest

Het Koninklijk Harmoniegezelschap 'Oefening Baart Kunst' (in de volksmond O.B.K.-Zeist) is opgericht in 1906 en behoort inmiddels al jaren tot de betere amateurorkesten in Nederland. De kracht van O.B.K. is haar enorme muzikale veelzijdigheid. Het orkest, sinds oktober 2013 onder leiding van Arnold Span, weet het publiek steeds opnieuw te boeien met gevarieerde, kwalitatief hoogwaardige programma’s. Vrijwel elk genre is vertegenwoordigd in het veelomvattende repertoire van O.B.K.: van klassiek tot jazz en van operette tot latin. De CD’s 'Legend' en 'On the Move' die het orkest heeft uitgebracht zijn daarvan een klinkend voorbeeld.
De veelzijdigheid van O.B.K. komt ook tot uitdrukking in het grote scala aan solisten (vocaal en instrumentaal) waarmee het podium werd gedeeld. Zo traden o.a. Danny de Munk, Ernst Daniël Smid, Louis van Dijk, Tony Neef, Steven Mead, Pia Douwes, Stanley Burleson en Mini & Maxi al eens op met O.B.K.
De kwaliteiten van O.B.K. zijn ook buiten Zeist bekend. Het orkest had het genoegen in grote concertzalen te musiceren, zoals 'Vredenburg' (Utrecht), 'De Doelen' (Rotterdam) en 'Dr. Anton Philipszaal' (Den Haag). Ook in het buitenland heeft O.B.K. haar visitekaartje afgegeven. In Duitsland, Italië, Oostenrijk, en Zwitserland werd, op uitnodiging, met veel succes opgetreden.

Sinds 1986 repeteert het orkest in haar eigen verenigingsgebouw 'De Boskapel'. Het voormalige koetshuis van de buitenplaats 'Pavia' uit 1850 is een unieke locatie om alle concerten optimaal voor te bereiden.

Tijdens concoursen weet het orkest, uitkomend in de hoogste afdeling van de landelijke muziekbond KNMO, steeds hoge ogen te gooien. In de rijke concoursgeschiedenis werden vele eerste prijzen met onderscheiding van de jury behaald. Dit was ook bij de meest recente concoursdeelname (november 2014) het geval. O.B.K. is trots op deze resultaten, maar het voornaamste doel blijft het geven van concerten met een hoge kwaliteitsgraad.

Begunstigers

banner manschot banner vanbeek 1 banner borgers banner bruinvision banner runningzeist banner biketotaal banner veldhoven banner vanrhijn banner tongeren banner muziekwinkel banner oudlondon banner jagershuys banner vantellingen banner witteven banner vanveluw banner margrite bloembinders banner makelaarpas banner vanwees

Wilt u ons ook steunen? Lees aub verder.

Aanmelden O.B.K. Nieuwsbrief

captcha