O.B.K. zet Ellmau op z'n kop!

O.B.K. zet Ellmau op z'n kop!

Concertreis naar het 1e Blasmusik Festival in Ellmau (Wilde Kaiser) Oostenrijk | oktober 2016

Woensdag 12 oktober 7.00 uur in de ochtend. Vol vrolijke zin vertrekt de bus met de leden van O.B.K. Zeist (en hun gevolg) naar Oostenrijk. Zoals geheel bij O.B.K. past: precies op tijd. Na een goede reis met de nodige vertier verzorgd door Anne en Willemijn in de vorm van het heuse Originele Bus Kwartet, kwamen we allemaal in goede gezondheid aan. Na een hartelijk welkom van onze Oostenrijkse reisleider Carlos, zijn we naar de twee hotels gegaan waar iedereen al snel zijn eigen kamer vond. Een goede warme maaltijd werd ons aangeboden bij een ander hotel in het dorp. Het was nog lang gezellig.

Donderdag 13 oktober. Na een heerlijk ontbijt ging de hele groep al wandelend naar de gondel om boven op de berg wat tijd door te brengen. Ik heb zelf met een groepje lekker gewandeld en heerlijk genoten van het uitzicht en het mooie (wel koude) weer. Na wederom een verzorgde lunch was er de keuze om met de gondel naar beneden te gaan of te gaan wandelen. Een grote groep ging wandelend naar beneden, gezellig en gezond. Naast het dalstation van de gondel stond de tent waar we die avond, en de twee daarna, zouden optreden. Van boven al een imposant gezicht maar na een blik naar binnen werd pas duidelijk hoe groot de tent eigenlijk was! Om 17.00 uur mochten we eindelijk muziek maken! Daar kwamen we tenslotte voor. De soundcheck werd begeleid door Gert Buitenhuis. Daarna in de tent eten en om 20.00 uur begon het concert. 6 Orkesten in 3 uur tijd, best een uitdaging. Dankzij de strakke organisatie lukte dat prima. O.B.K. was als vierde aan de beurt en zette voor de aanwezige 2.000 man een goede sfeer neer met marsen en walsen. Na het concert bleef het in diverse kroegen nog lang onrustig.

Vrijdag 14 oktober. Voor deze dag had de reiscommissie een excursie naar Salzburg georganiseerd. Na een busreis werd de groep in tweeën gesplitst. Ikzelf ging mee in de groep rondgeleid door Gerhard. We kregen vele hoogtepunten van de stad te zien en Gerhard had mooie verhalen te vertellen. Een paar van de hoogtepunten: de dom en het geboortehuis van Wolgang Amadeus Mozart. Na nog wat vrije tijd in de stad was het weer tijd om terug te gaan. In de tent werd er weer gegeten en aangezien we deze avond als tweede aan de beurt waren en dus als eerste op ons podium, hoefden we niet te haasten met opbouwen. Dat was best prettig. De tent zat iets voller dan op de eerste avond en met Latin muziek hebben we ons weer van een goede kant laten zien en horen. Ook deze avond was de sfeer in de tent weer uitstekend.

Zaterdag 15 oktober. De dag begon rustig voor de meesten. Er was die dag een boerenmarkt georganiseerd en een optocht met alle deelnemende orkesten, behalve wij natuurlijk. Ook waren er uit de omgeving nog meer orkesten gekomen. Na de optocht verzamelden alle orkesten zich op het grote veld om gezamenlijk nog wat marsen te spelen. Dat was een imposant gezicht en geluid. Na nog wat vrije tijd togen we voor de laatste keer naar de tent. Na de laatste maaltijd daar, kon de avond weer beginnen. Het was aan ons de eer om als laatste op te treden en daarmee het festival af te sluiten. Het thema Europa met werken van o.a. Udo Jürgens en James Last viel in de smaak. Er werd in de zaal volop meegezongen en gedanst. Bij de vijfde(!) toegift ontstond een polonaise waaraan de helft van het publiek meedeed. Het enthousiasme van het publiek was ongekend. Zondag 16 oktober. Aan al het goede komt een eind zo ook aan deze reis. De bus reed weer naar Zeist en de reis was voorbij. We hebben nog heel lang nagenoten van een ongekend gezellige reis. De muziek die we gespeeld hebben mag dan niet ieders favoriet zijn, de reis en de optredens waren een groot succes! Dat kan niemand ontkennen. Grote dank vanuit het orkest voor de organisatie!

Greetje Winckels

fotografie: Kim Buitenhuis (concert) | Fred Manschot (rest)

Begunstigers

banner manschot banner vanbeek 1 banner borgers banner bruinvision banner runningzeist banner biketotaal banner veldhoven banner vanrhijn banner tongeren banner muziekwinkel banner oudlondon banner jagershuys banner vantellingen banner witteven banner vanveluw banner margrite bloembinders banner makelaarpas banner vanwees

Wilt u ons ook steunen? Lees aub verder.

Aanmelden O.B.K. Nieuwsbrief

captcha