Nieuwjaarsconcert 2016 - Belle Perez

Nieuwjaarsconcert 2016 - Belle Perez

Het dak eraf met Belle Perez!
O.B.K. en Belle Perez hebben tijdens het 31e Nieuwjaarsconcert het Figi-theater op z’n kop gezet. Met hartstocht, passie en temperament zong Belle Perez, begeleid door O.B.K. o.l.v. Arnold Span, nummers al ‘Que Viva la Vida’ en de ‘Gipsy Kings medley'. Zeven recente O.B.K.-bruidsparen werden in het zonnetje gezet met muziek uit ‘Lohengrin’. Prachtige werken als het beroemde klarinetconcert van Arti Shaw, Poema Alpestre en Oblivion, maakten deze muzikale start van het nieuwe jaar compleet!

Belle Perez: “Zo heerlijk om op deze manier samen met jullie muziek te maken!”

Reacties van bezoekers

“Bravo O.B.K. onder leiding van Arnold Span! Bravo Belle Perez en gitarist! Bravo solisten van O.B.K.! Het fraai gespeelde openingswerk met schitterend spel van de koperblazers, stond eigenlijk al garant voor wat een boeiende concertavond zou worden. Die verwachting werd waargemaakt in de daarop volgende indrukwekkende audio(visuele) vertolking van “Poèma Alpestre”. In het eerste optreden van Belle Perez had zij geen enkele moeite om met haar vertolkingen de toehoorders te overtuigen van haar kwaliteiten (als die dat al niet waren). In de frisse vertolking van Sympnoy no. X, Big “D” kwam de veelzijdigheid van O.B.K. weer eens aan bod! Het fraaie solistische optreden van de klarinettist Thijs Zomer met O.B.K. vormde een waardige afsluiting van het programma voor de pauze. Het ingetogen en gevoelig gespeelde intro na de pauze door de gitarist en de voor O.B.K. zo bekende pianist Cor, had van ons een prominentere plaats in het programma mogen krijgen. Wat daarop volgde was een wervelend muzikaal optreden van Belle Perez met haar gitarist en O.B.K. Het publiek kon hierbij ook genieten van de solistische kwaliteiten binnen het orkest, waaronder de bijzonder fraai gespeelde soli van Cees Keim. Er kwam steeds meer beweging in het publiek die aan het einde van het programma een hoogtepunt bereikte. Een waardige afsluiting van een boeiend en fraai concert!”“Een geweldige avond! Prachtig uitgevoerde compositie over de Alpen! Ook na de pauze grote klasse.”

“Wat een mooi concert! Het was weer als vanouds een mooi en gevarieerd repertoire! Niets aan kwaliteit ingeboet, het gaat nog steeds crescendo met het orkest als geheel. Vooral Poèma Alpestre met de daarbij getoonde indrukwekkende beelden, was voor ons een hoogtepunt. Ook een pluim voor de erg goede solisten. We hebben heel erg genoten tezamen met het enthousiaste publiek.”

”U heeft met het Nieuwjaarsconcert weer velen een mooie avond bezorgd. Wat een diversiteit aan muzikale stukken! Ik vond vooral de beide stukken van Amerikaanse componisten erg mooi, maar de latin onderdelen met Belle Perez mochten er ook zijn. Ik hoop dat de orkestleden net zoveel plezier hebben gehad als wij in het publiek.”

“We hebben nog nooit eerder zo genoten van O.B.K. Wat zijn jullie professioneel zeg en de beelden erbij, ronduit geweldig! En dan Belle Perez: wat een stem, wat een persoonlijkheid en wat een entertainment. Een TOPavond!”

“Het was, zoals gewoonlijk, een feest van perfectie en muzikaal genot. Wat een geluk om er weer bij te mogen zijn. Een heerlijk orkest van een topklasse met een geweldige soliste in de persoon van Belle Perez. Muziek zoals het hoort. En leuk dat Gert Buitenhuis er weer in een andere rol bij was.”

Begunstigers

banner manschot banner vanbeek 1 banner borgers banner bruinvision banner runningzeist banner biketotaal banner veldhoven banner vanrhijn banner tongeren banner muziekwinkel banner oudlondon banner jagershuys banner vantellingen banner witteven banner vanveluw banner margrite bloembinders banner makelaarpas banner vanwees

Wilt u ons ook steunen? Lees aub verder.

Aanmelden O.B.K. Nieuwsbrief

captcha